تازہ ترین

حقیقت و فلسفه رجعت از دیدگاه متکلمان شیعه با تأکید بر پاسخ به شبهات معاصر

سید محمود الموسوی

چکیده

رجعت یکی از اعتقادات ویژۀ شیعه امامیه است. شیعه اعتقاد دارند که خداوند متعال با قدرت خود هنگام ظهور امام زمان(عج) گروهی از مؤمنین محض را برای تکامل و رسیدن به عزّت دینی و مشاهده شکوه دولت جهانی اهل بیت(ع) و گروهی از کافران محض را برای انتقام و ذلت و خواری، به این جهان برمی گرداند.

شئیر
24 بازدید
مطالب کا کوڈ: 3542

این عقیده ای است که از قرآن و سنت معصومین(ع) گرفته شده و از دیدگاه عقل و قرآن و احادیث«سنت» کاملا صحیح است و امری است که در اقوام گذشته هم واقع شده است و آیات و روایات فراوانی از قرآن و معصومین(ع) بر این مطلب دلالت می کند. ولی اهل سنت منکر این عقیده¬اند و آن را محال می دانند و شیعه را بر اساس این عقیده طعن و نفرین میکنند امّا این انکار آنها بدون دلیل است چون از قرآن هم بر امکان و هم بر وقوع رجعت در این امت دلیل وجود دارد و بالخصوص روایات به حد تواتر نقل شده که رجعت در این امت اتفاق خواهد افتاد. فلسفة رجعت هم تکامل مؤمنین، تحقق وعده های الهی، شادمانی قلب پیامبران و مؤمنین در سایه حکومت جهانی و ذلت دشمنان دین می باشد.

این تحقیق هم در زمینه رجعت و شبهات رجعت نوشته شده است و مشتمل بر چهار فصل و یک خاتمه می¬باشد ,, یافته¬های در این تحقیق عبارتند از:،،  

1. اصل رجعت را قرآن درمیان مسلمانان مطرح نموده و تمام مسلمانان این عقیده را به عنوان یک عقیده¬ی قرآنی که آیات قرآن بر آن دلالت می کند مثل سایر معارف آن، قبول داشته است. 

2. اعتقاد به رجعت، اولین بار توسط رهبران خوارج انکار شده و با احادیث آن به مخالفت برخاسته¬اند، سپس در اواخر قرن اول و اوئل قرن دوم توسط قدریه «معتزله» انکار شده و در نتیجه با حمایت صاحبان قدرت درمیان تمام مذاهب اهل سنت گسترش پیدا کرده است.

3. با توجه به روحیات و افکار انکار کنندگان، تا حدودی انگیز ه¬ی آنان همه معلوم می-شود، چون رجعت جزء فضائل و یا رزائل رجعت کنندگان به حساب می آید لذا یک گروه پاداش و برای دیگری عذاب وانتقام است و این عقیده برای امثال خوارج…. و  قابل تحمل و درک نبوده است. لذا رجعت را مثل بقیه¬ی فضایل اهل بیت(ع) منکر شده اند.

4. در مقابل، ائمه ی اهل بیت(ع) که طبق حدیث ثلقین، عدل قرآن به شمار می روند از رجعت دفاع و حقانیت آن را برای مسلمانان بیان کرده اند در واقع دفاع از  «رجعت» دفاع از آیات قرآن و احادیث نبوی به شمار میرود نه این که دفاع از مذهب خاص و….  باشد.

باتوجه به مطالب، انسان به راحتی میتواند تصمیم بگیرد و دربارهی مخالفین و موافقین این عقیده داوری و قضاوت کند و بطلان عقیده آنان که به دروغ پردازی میگویند: احدی از اهل بیت(ع) قایل به رجعت نبودهاند یا میگویند رجعت برگرفته از عقیده یهود است یا ریشه ندارد و…. میدانند آشکار میشود.

و در آخر این تحقیق یک خاتمه مورد بحث واقع شده است. 

برای دریافت مقالہ کامل مراجعہ جمایید۔

jrbpak12@gmail.com

یہ بھی پڑھنا مت بھولیں

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *