فاجعه میانمار نژادی و مذهبی نیست/ چرا باید به مردم مظلوم میانمار و یمن کمک کنیم؟محمدحسن جعفرزاده رئیس مرکز گفتمان انقلاب اسلامی
با توجه به فاجعه انسانی دلخراش و جانگداز، قحطی و شیوع بیماری وبا در کشورهای مظلوم و ستم دیده میانمار و یمن از روز جمعه بیست و هشتم مهرماه تا پنجم آبانماه به عنوان هفته کمک رسانی به مردم مظلوم یمن و میانمار انتخاب شده است. محمدحسن جعفرزاده رئیس مرکز گفتمان انقلاب اسلامی در گفتگویی […]
با توجه به فاجعه انسانی دلخراش و جانگداز، قحطی و شیوع بیماری وبا در کشورهای مظلوم و ستم دیده میانمار و یمن از روز جمعه بیست و هشتم مهرماه تا پنجم آبانماه به عنوان هفته کمک رسانی به مردم مظلوم یمن و میانمار انتخاب شده است.
محمدحسن جعفرزاده رئیس مرکز گفتمان انقلاب اسلامی در گفتگویی با خبرنگار ابنا به چرایی این پرسش که چرا باید به مردم میانمار و یمن کمک کرد پاسخ داد و از مردم همیشه در صحنه ایران اسلامی درخواست کرد همچون همیشه در هفته کمک رسانی به مظلومان میانمار و یمن بسیجیوار وارد صحنه شوند.
وی با اشاره به فجایع دلخراشی که در استان راخین میانمار علیه مسلمانان روهینگیا حال وقوع است گفت: بسیاری از تصاویر این حوادث از صدا و سیما پخش شده و در شبکه های مجازی منتشر شده ازجمله سر بریدن، آتش زدن افراد و خانهها، تعرض و تجاوز که باعث شده آنان به بنگلادش آواره شوند.
جعفرزاده افزود: اجتماع بالغ بر یک میلیون نفر از روهینگیاییها در اردوگاه آوارگان کاکس بازار بنگلادش باعث شده این فاجعه بیشتر خود را نشان دهد.
رئیس مرکز گفتمان انقلاب اسلامی در پاسخ به این پرسش که بحران به وجود آمده در میانمار مساله نژادی و مذهبی است یا مساله دیگری در این واقعه وجود دارد اظهار کرد: به تعبیری می توان گفت مساله سیاسی است. شواهد نشان میدهد که مساله مذهبی نیست چراکه بوداییها سالها در میانمار و دیگر کشورها بودهاند و آیین بودا نشان میدهد که خشونت و تجاوزگری در آن جایی ندارد.
وی اضافه کرد: همچنین بالغ بر 135 گروه رسمی نژادی در میانمار وجود دارد و اگر واقعا این مساله نژادی بوده است چرا فقط باید مردم روهینگیا در این درگیری مورد ظلم و ستم قرار بگیرند.
جعفرزاده با اشاره به سکوت آنگ سان سوچی رهبر میانمار که به عنوان زن مدافع حقوق بشر در سطح جهان مطرح شده و حتی جایزه صلح نوبل را به ایشان دادهاند تصریح کرد: وقتی مقام عالیرتبه یک کشور به خاطر حقوق بشر جایزه صلح نوبل میگیرد باید در درجه اول دغدغه مردم کشور خود را داشته باشد و از حق و حقوق آنان دفاع کند اما خانم سوچی سکوت کرده و عجیبتر اینجاست که افرادی که مردم مسلمان میانمار را از راخین بیرون میکنند عضو گروه و حزب خانم سوچی هستند.
رئیس مرکز گفتمان انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه فاجعه رخ داده در استان راخین مساله سیاست داخلی و هم سیاست منطقهای و جهانی است ادامه داد: حزب خانم سوچی برای اینکه بتواند خود را تحکیم کند و هم از جهت اقتصادی بتواند فضای اقتصادی را تقویت کند نیاز به این دارد تا ایالت راخین را که منطقهای کاملا حاصلخیز برای کشاورزی است از وجود مسلمانان خالی کند.
وی گفت: رژیم صهیونیستی اخیرا سلاحهای پیشرفتهای را به دولت و ارتش میانمار داده است که این نشان میدهد دولت میانمار در سیاست خارجی راه را برای جولان رژیم صهیونیستی باز گذاشته است.
جعفرزاده سکوت آمریکا را درقبال ظلم و ستمهای وارده به مسلمانان روهینگیا قابل تأمل عنوان کرد و افزود: آمریکاییها یقین دارند که سوچی میتواند اهداف و استراتژی آنها را در منطقه پیاده کند و به همین علت نسبت به تراژدی انسانی مسلمانان میانمار بیتفاوت هستند.
رئیس مرکز گفتمان انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: بیش از یک میلیون مسلمان میانماری در کاکس بازار بنگلادش به شکل کاملا ابتدایی و اسفباری در کپرهای پلاستیکی که حتی زیرانداز هم ندارند در گل و لای زندگی میکنند.
وی با اشاره به اینکه 50 درصد آوارگان کودک هستند گفت: اقلیت روهینگیا خانوادههای پرجمعیتی هستند و آسیب پذیری کودکان و زنان و سالمندان بسیار زیاد است.
جعفرزاده اظهار کرد: همه اتفاقات و بحرانها دست به دست هم داده تا مسلمانان روهینگیا به کشور خود بازنگردند، جامعه جهانی باید بستری را فراهم کند تا آنان سامان پیدا کنند.
رئیس مرکز گفتمان انقلاب اسلامی در ادامه در پاسخ به این سؤال که چه چیزهایی در اولویت نخست برای آوارگان روهینگیا قرار دارد گفت: غذای گرم و آب آشامیدنی از ضروریات نخست آوارگان است. وقتی غذای گرم نباشد بستر را برای بیماریهای مختلف ایجاد میکند.
وی افزود: از لحاظ آب آشامیدنی اوضاع بدی در اردوگاهها حاکم است و باعث اسهال کودکان شده و اپیدمی بیماری را رقم میزند. نبود سرویس بهداشتی، حمام و فاضلاب مشکلات زیادی را به بار آورده است.
جعفرزاده تاکید کرد پشهبند یکی از وسایلی است که به حد زیادی میتواند جلوی بیماریهای واگیردار در این منطقه را بگیرد.
رئیس مرکز گفتمان انقلاب اسلامی گفت: طبق اخبار منتشر شده بین 14 تا 17 هزار نفر کودک بیسرپرست در اردوگاهها حضور دارند که نیاز به سرپرست و یک یتیم خانه دارند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: انتظار میرود در هفته ای که به نام حمایت از مردم مظلوم میانمار و یمن نامگذاری شده مردم ایران بسیجیوار وارد صحنه شده و با حمایتهای نقدی و مالی خود بخش زیادی از این نیازها را تأمین کنند.
محمدحسن جعفرزاده با تاکید بر اینکه مردم ایران اسلامی همواره در صحنهها حاضر بودهاند اظهار کرد: اخیرا از طریق رسانههای بعضا استکباری موجی در فضای مجازی به راه افتاده با این عنوان که وقتی مردم ما در بعضی مناطق در فقر هستند چرا باید به میانمار، یمن و سوریه کمک کنیم.
وی در پاسخ به این ادعاهای مطرح شده گفت: وقتی دقیقتر به این نکته دقت کنیم متوجه میشویم که ما در کشور خود نهادهای حاکمیتی داریم ازجمله کمیته امداد و همچنین گروههای جهادی و مردمی که به محرومین کمک میکنند، ما نمیگوییم که همه مردم کشور سطح زندگی مطلوب و عالی دارند اما مساله به فاجعه انسانی تبدیل نشده است.
رئیس مرکز گفتمان انقلاب اسلامی تاکید کرد: فجایع میانمار و یمن در هر نقطه دیگری از جهان باشد مردم ما را که تمدن چند هزار ساله دارند را حساس میکند.
وی اظهار کرد: مردم ایران مصداق بارز شعر سعدی هستند که گفت: “بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند/ چو عضوی بدرد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار”.
جعفرزاده در پایان گفت: مردم ما در کشوری هستند که نگاه تمدنی دارد و تمدن ساز بوده و هست، اطمینان دارم مردم ما در صحنه هستند و در حمایت از مردم مظلوم میانمار و یمن حماسهای بزرگ خلق میکنند.
شایان ذکر است؛ از روز جمعه بیست و هشتم مهرماه تا پنجم آبانماه به عنوان هفته کمک رسانی به مردم مظلوم یمن و میانمار انتخاب شده است.
این ستاد شماره حسابهای اعلامی از ستاد پشتیبانی یمن و میانمار را به شرح زیر اعلام کرده است:
* شماره حساب کمک به مردم مظلوم یمن:
0113130000006 نزد بانک ملی شعبه مرکزی
شماره کارت بانکی همین حساب 9083 9990 9918 6037
شماره حساب 1424 نزد بانک ملی
* شماره حساب کمک به مردم مظلوم میانمار:
0111424815009 نزد بانک ملی شعبه پارک لاله
شماره کارت همین حساب 9123 – 9992 – 9918 – 6037
شماره حساب 1114 نزد بانک ملی
شرکت آسان پرداخت #10*4*733*
شرکت تهران اینترنت #1112*780*
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید